dimarts, 7 de febrer del 2012

Reflexions Pirena (I)

Un cop descansats i aclimatats novament a la rutina del dia a dia a casa, comencem una sèrie de posts sobre les vivències i les conclusions després de la nostra primera participació a Pirena.

Aquesta primera entrada la dedicarem, com no, als grans protagonistes d’aquesta cursa: els nostres gossos. Hem d’estar molt orgullosos d’ells, ja que ho han donat tot en cada etapa. Han estat un total de 240km repartits en etapes d’entre 2km(sic) i 40km. Excepte un petit problema dermatològic derivat de l’intens fred, cap dels gossos ha patit ninguna lesió, i han arribat tots en perfecte estat a la darrera etapa. De fet, teníem la sensació que ens han faltat km cada dia.

Més mèrit té encara si tenim en compte que, a diferencia d’altres equips, no hem pogut escollir els “millors” del kennel, sinó els “únics” del kennel, ja que ens hem endut tots els gossos que podien córrer i tot i així encara ens n’han hagut de deixar (mil gràcies Marçal i Josep). Tot i això, per nosaltres, segueixen essent el millors.

Bàsicament l’estratègia que hem seguit ha estat la de mantenir un equip diguem-ne titular i anar fent petites rotacions per donar descans. L’únic dia que vam variar aquesta estratègia per donar descans a més gossos, tot preveient la llargada de la cursa, ens va sortir malament i vam perdre temps. Els nostres gossos venien ben entrenats i han aguantat perfectament totes les etapes, repetint per exemple, el 90% de l’equip entre l’etapa nocturna de Beret de 40km i la de l’endemà al matí de 24km.

Hem portat un mitjana de velocitat d’uns 20-21 km/h, variant aquesta molt poc entre les etapes de 18km i les de 30 o 40km. Això ens confirma el que ja sabíem, no tenim un equip d’esprint, però som capaços de mantenir una mitjana bastant bona durant molts km. Els nostres millors resultats en aquesta cursa els hem obtingut en les etapes llargues, i per a això hem estat entrenant aquests darrers mesos. Tot i això encara estem una mica lluny dels 25 km/h que tenen de promig els equips capdavanters, però encara tenim recorregut per arribar-hi.

No ens volem capficar massa en les diferències entre els nostres gossos i els dels altres equips. Pirena és una carrera molt particular on hi ha grans desnivells que requereixen d’una gran potencia així com etapes curtes d’esprint pur. Per nosaltres, Pirena avui en dia no es un objectiu final, per tant no volem configurar el nostre equip amb aquesta meta, però si que tindrem en compte alguns aspectes de cara a seguir millorant.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada