dimarts, 23 de març del 2010

Rasos Race

Primera cursa a l'estació pre-pirinenca de Rasos de Peguera.
Amb una neu pastosa, pròpia d'aquestes dates, i una temperatura primaveral es va disputar aquest passat cap de setmana la 1ª Rasos Race, organitzada per l'AEM-Sativamush amb la col·laboració del Gos Blanc. La participació va ser prou bona, tot i que es van trobar a faltar els tirs de 8 i uns quants participants més a la resta de categories. El circuit marcat era força tècnic, després d'una pujada inicial d'un km accentuada per la neu tova que feia impossible ajudar als gossos, s'arribava al plà on la retrac havia fet un seguit de "S" i on els corredors ens creuàvem en alguna zona. A continuació un primer tram de baixada ràpid per, tot seguit i en baixada, arribar al bosc on la neu només estava trepitjada per la moto i a més el camí estava contraperaltat. L'arribada estava a la sortida del bosc, just després d'un espectacular revolt de 90º. En resum, un circuit molt revirat que en condicions d'innivació i temperatura ideals és per gaudir-ne al màxim.

El primer dia, amb una neu molt pesada, vam fer segons a 50" del primer classificats. L'endemà, amb una neu una mica més dura, vam tenir un incident que podria haver estat molt més greu del que finalment va ser. Al tram de baixada, just abans d'arribar al bosc, se'ns va colar el peu entre el frè i el trineu i ens va quedar la cama atrapada amb els gossos arrosegant-nos. Ens podriem haver fet molt de mal, però per sort vam poder frenar els gossos i continuar la cursa, això si, amb un fort cop a la cama. En aquesta segona màniga vam perdre prop de 2' respecte al primer, però tot i això vam poder matenir la segona posició.
Com a aspectes positius cal destacar la predisposició de l'estació a cel·lebrar aquesta cursa. A diferència dels altres esports d'hivern que compten amb el suport de l'administració, en el nostre no hi ha massa suport que diguem, i encara menys són les estacions disposades a acollir-nos. Per tant és molt d'agraïr aquest suport per part de la gent de Rasos. I més encara amb els àpats que ens van preparar al bar.
Com a punt a millorar, la zona d'aparcament queda allunyada del stake-out i és molt petita per als vehicles que duem.
En definitiva, un circuit que espero que tingui continuitat l'any que vé.




Fotografies: Estel Parés

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada